Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна ангренажен ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна ангренажен ремък

Поздрави на всички колеги!
    Най-напред искам да се извиня за повторението, което ще се получи, форума е пълен с препоръки и постинги по темата, но да си призная доста се обърках...
    Вероятно ми предстои смяна на ангренажен ремък. Алфата, която купих /през юни 2005, беше на 120 000 км /по километраж, производство 1996 г., модел 155 1,6 тс/ сега е на 133 000 км. На капака на ремъка има лепенка за смяна на ремъка, когато е била на 101 000. Колата е много запазена, но все пак не вярвам това да са действителните км. Сервизната книжка е водена през първите 50 000. Има ли начин да се разбере реалния пробег? Например чип в километажа, ECU /Мотроник М2.10.4/ и др. Предстои ми пътуване до София /Вторник 16 май/ Предполагам, че мога да си ангажирам час във "ВантоТрейд". От тук въпросите:
    1. Възможна ли е проверка, съответно оценка, дали е за смяна?
    2. При резултат - смяна, какво точно се сменя: ремък, обтяжна ролка /какви са обтяжните ролки, които поставят? Предполагам знаете, че вече има метални/, паразитна ролка, всичко ли?
    3. Имате ли представа, ориентировачно разбира се, за цена? - Ще добавя, не съм член на клуба /критика към модераторите: така и не разбрах как мога да стана/
    4. Да се доверявам ли сляпо на "Ванто..." /може да Ви звучи малко смешно/, все пак това ако не е рутинна операция...Там конкретен човек ли трябва да търся?
    5. След смяната да не стигна до Ихтиман и ...
    Няма да Ви занимавам повече, ще разчитам на дискусията. Мисля, че дори стана досадно. Моля Ви за препоръки и съвети. Благодаря Ви предврително!
    Четете ли форума на Фиат-Бг, там пише едно за "Ванто..." - много точни, тук друго "да им стоиш на главата, първончално едни цени, после други, колата ще готова в хх часа, после не е... Да не би да са различни екипи?
    На всички: лек път и много удоволствия /не само от пътуване и шофиране !

е за членството си има отделна тема, която седи вече години
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=2290
    ето я

за ремъка, можеш според мен спокойно да си го смениш във вантотрейд
    имаш 2 ремъка и 4 ролки
    аз да съм, ще сложа оригинални ролки, та ако ще и дунапренени да са

накарай ги да ти сменят и кита на вариатора, така и така ще разглобяват

а отделно може да идеш в "клубния сервиз" при Румен, те като ти обещаят че ще стане в рамките на деня, значи ше стане
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Working...
    X